FSP Ledardagar 2015 i Betania, Sibbo

fsp_14_logoLedare för alla finlandssvenska pingstförsamlingar är inbjudna till FSP:s ledardagar i Betania, Sibbo, den 20-21 mars 2015. FSP står för Finlands Svenska Pingst vilket markerar nätverket av församlingar som vill samverka och stötta varandra till gynnsam utveckling i församlingarna. Alla församlingar som hör till pingströrelsen i Svenskfinland är välkomna att sända sina representanter till FSP:s ledardagar.

Pingstförsamlingarna i Svenskfinland är inne i en omvandlingsfas då nya ledare tar vid i en tid och ett samhälle som är i snabb förändring. Det ger utmaningar på många områden – teologiskt är det en utbildningsutmaning, kulturellt är det en kommunikativ utmaning då församlingen möter flera kulturer och språk och bakgrunder än tidigare och ekonomiskt är det en utmaning att kunna engagera volontärer och anställa personal i nödvändig mån. Samtidigt finns det många tecken på att olika församlingar svarar på tidens utmaningar och hittar lösningar – ledardagarna är tillfällen att dela med sig av sina erfarenheter, diskutera gemensamma utmaningar och komma överens om inriktningen för det forsatta arbetet.

Därför är temat för dagarna ”Evangeliets väg i en sekulariserad tid”. Dagarna kommer att handla om möjligheterna att förkunna och kommunicera evangelium i en föränderlig och sekulär tid. Hur påverkar den värld vi lever i oss som troende och förkunnare? Hur uppfattar mottagaren evangeliet på bästa sätt? Var finns de största utmaningarna för kyrkan?

Så här ser programmet ut:

Fredag 20 mars 2015
13.00 Lunch och registrering
14.00 Undervisning. ”Jag skäms inte för evangeliet”.
15.00 Kaffe
15.30 Undervisning + samtal ”Hur gestaltar vi nådens evangelium?”
17.00 Middag
19.00 Kvällssamling med förkunnelse, lovsång och förbön. ”Evangeliets dyrbara skatter”

Lördag 21 mars 2015
8.00 Frukost
9.00 Morgonbön
9.30 Undervisning. ”Att kommunicera evangeliet i en sekulär tid”.
Ari Puonti. Diskussion och samtal.
11.00 Kaffe
11.30 Undervisning. Ledarredaktör och reporter Jan-Erik Andelin.
12.30 Lunch + kaffe
14.00 Vår rörelses gemensamma framtid – presentation av nuläget, samtal och vägkarta framåt 15.30 Avslutande samling och sändning.
16.00 Middag

Logi och anmälan under ledardagarna:
Anmälan
till konferensen och för bokning av logi görs till Gun-Britt Sandström, tfn. 050-592 4920 eller e-post : gunbritt@fspm.fi senast den 8 mars.

Deltagaravgift: 10€.
Mat: 40€ (alla måltider).
Boendealternativ:
Villahemmet 10€. Golvplats/madrass.
Sopukka: 50€ (inkl. morgonmål). Möjlighet till två personers rum. (www.ensijaturvakotienliitto.fi)
Bed and Breakfast, stugor: 40€ (inkl. morgonmål). (www.juhlamenot.fi)
Alla priser är per person.

Arr: FSP i samarbete med Betaniaförsamlingen i Sibbo.

En kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.